Vanille-ijs met 3 ingrediënten!
Toen ik dit heerlijk simpele recept tegenkwam op het blog van Laura’s Bakery, wilde ik het meteen proberen. Ik heb al een keer eerder ijs proberen te maken. Dit staat niet voor niets niet op de site, ik vond het niet erg geslaagd. Het smaakte niet echt romig, meer als bevroren vruchten. Daarom probeerde ik dit keer roomijs, voor de echte romige ijssmaak. Het bleek ook nog eens hee makkelijk. Bij het maken van ijs met fruit moet je ook vaak nog vruchten pureren of inkoken. Hier hoeft dat niet.
Kooktijd: | 6,5 uur |
Hoeveelheid: | 1,5 liter vanille-ijs |
Ingrediënten
500 ml slagroom
1 blikje gecondenseerde melk
1 vanillestokje
Bereiding
Klop de slagroom stijf. Schraap het merg uit het vanillestokje en voeg samen met de gecondenseerde melk toe. Meng goed.
Giet in een afsluitbaar bakje en zet 6 uur lang in de vriezer.
Serveer met slagroom en vanillesaus naar smaak.