Vanille-cake
Met cakes kun je eindeloos blijven variëren. Ik zal wel eens wat lekkere ideeën online zetten. Nu geef ik jullie vast mijn basisrecept.
Kooktijd: | 1 uur en 25 minuten |
Hoeveelheid: | 1 cake, 25 cm lang |
Ingrediënten
200 g boter
200 g suiker
8 g vanillesuiker
4 eieren
200 gram zelfrijzend bakmeel (heb je geen zelfrijzend bakmeel? Gebruik dat bloem en voeg hier een snufje zout en driekwart zakje bakpoeder aan toe)
Bereiding
Mix de boter, suiker en vanillesuiker tot een romig mengsel. Voeg de eieren één voor één toe. Pas als het ei volledig is opgenomen voeg je het volgende ei toe.
Voeg het zelfrijzend bakmeel toe. Roer totdat dit helemaal is opgenomen, maar niet langer! Als je cakebeslag te lang roert zal de cake droger worden.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Vet een bakvorm in met boter. Giet het cakebeslag in de vorm en bak in zo’n 60 minuten gaar.