Chocoladefudge
Ingrediënten:
1 blikje gecondenseerde melk
340 gram pure chocola
2 theelepels speculaaskruiden
150 gram pepernoten
Bereiding:
Smeer een cakeblik (je kunt ook een springvorm of ovenschaal gebruiken) in met boter en leg er een bakpapiertje op. Zorg dat de randen genoeg uitsteken, zodat je de fudge straks makkelijk uit de vorm kunt halen.
Kook water of warm het in de pan op.
Breek ondertussen de chocolade in stukjes en doe in een kom die goed warmte geleid.
Vul de pan met het kokende water en zet de kom met de chocola erop.
Als de chocola bijna helemaal gesmolten is doe je de gecondendeerde melk erdoor.
Roer even een beetje door, ik doe dit met een pannenlikker.
Haal de kom van het vuur, droog eventueel de onderkant even af en schep de speculaaskruiden erdoor.
Hou een klein handje pepernoten (stuk of 8) apart en roer de rest door het chocolade mengsel. Bij mij stolde de chocola best snel, dus je moet snel handelen.
Doe de chocola in de vorm en maak een klein beetje egaal. (het is wel leuk als het een beetje pieken heeft.)
Het handje pepernoten dat je apart had gehouden strooi je bovenop de chocola en druk ze aan. Bij mij vielen ze nadat de fudge in de ijskast was geweest bijna allemaal er weer af, dus druk ze echt goed aan!
Zet de vorm zo’n 3,5 uur in de ijskast, je kunt ‘m ook de hele nacht in de ijskast laten staan.
Trek de fudge aan het bakpapier uit de vorm en snijd in stukjes. De fudge is best machtig, dus maak de stukken niet te groot.
Smullen maar!
Heerlijk simpel toetje!