Pasta
Zelfgemaakte pasta is niet alleen heel erg lekker, het is ook nog een superleuk om te maken! Als je een pastamachine hebt kun je spaghetti maken, heb je geen pastamachine, maak je bijvoorbeeld farfalle.
Kooktijd: | 1:10 uur |
Hoeveelheid: | 4 personen |
Ingrediënten
300 gram (glutenvrije) pastabloem
1 eetlepel xanthaangom
1 theelepel zout
5 eieren
1,5 eetlepel olijfolie
Eventueel een pasta machine
Bereiding
Mix de bloem, xanthaangom en zout in een ovenschaal goed voor elkaar. Ik gebruik een ovenschaal omdat je dan makkelijker kan kneden.
Maak een kuiltje in het midden van de bloem en doe daar de olie en eieren in.
Meng met een vork steeds meer bloem door het hier-olie mengsel.
Kneed met je handen goed door tot een bol.
Wikkel de bol in folie en laat een kwartiertje rusten in de ijskast.
Rol het deeg uit met een deegroller of haal het door de gladde stand op de pastamachine.
Als je een pastamachine hebt kun je spaghetti maken. Heb je nou GEEN pastamachine, volg dan de volgende stap!
Snijd het deeg in lange repen. Nu het je lange hele brede spaghetti. Snijd de repen nu horizontaal door zodat elk stukje ongeveer 4 cm lang is. Knijp met duim en wijsvinger het
midden van de pastaatjes naar elkaar. Nu heb je farfalle!
Kook de pasta zo’n 8 minuten.
Serveer met een beetje kaas en/of basilicum.
Smullen maar!