Pannenkoeken
Aangezien het altijd handig is een goed basisrecept voor pannenkoeken te hebben, zet ik mijn recept er toch maar op. Dit recept is genoeg voor ongeveer 7 pannenkoeken. Dit hangt er natuurlijk vanaf hoe dik en groot jij de pannenkoeken maakt. Ik eet pannenkoeken vaak met ahornsiroop/esdoornsiroop, maar ook met poedersuiker of stroop zijn de pannenkoeken ook erg lekker.
Kooktijd: | 30 minuten |
Hoeveelheid: | 7 pannenkoeken |
Ingrediënten
110 gram kuchen en keksen bloem, te koop bij de tuinen
snufje zout
2 eieren
300 ml melk
Bereiding
Zeef de bloem en het zout boven een beslagkom.
Meng de eieren erdoor.
Klop de helft van de melk erdoor.
Roer de rest van de melk erdoor en meng tot een glad geheel.
Verhit een klein klontje boter of een scheutje olijfolie in een pan.
Voeg net genoeg beslag toe om de bodem te bedekken.
Bak de pannenkoek goudbruin, draai de pannenkoek om en bak nog 50 seconden.
Herhaal tot het beslag op is.
Eet smakelijk!