M&M koekjes
Allerlekkerste koekjes ooit! Deze heerlijke m&m koekjes zijn krokant van buiten en een beetje zacht van binnen. Zachte chocola van de m&m’s… Jammiejammie!
Kooktijd: | 35 minuten |
Hoeveelheid: | 22 koekjes ca. 6 cm doorsnede |
Ingrediënten
175 gram bloem (ik gebruik mix C van Shär
75 gram kristalsuiker
75 gram poedersuiker
1 ei
75 gram (zachte) roomboter
Klein beetje vanille-extract of vanillesuiker
Theelepel bakpoeder
150 gram m&m’s of stukjes kleingehakte chocolade
Bereiding
Snijd de boter in blokjes.
Mix met een vork de 2 soorten suiker en de boter door elkaar tot een smeuïg mengsel.
Breek het ei boven een kopje en doe het vanille-extract erbij. Mix met een vork.
Roer beetje bij beetje het ei door het botermengsel.
Zeef de bloem en doe de bloem en het bakpoeder beetje bij beetje door de boter.
Kneed met je handen even goed door.
Kneed voorzichtig de m&m’s door het deeg.
Maak ongeveer 22 (ongeveer evengrote) bolletjes.
Verspreid over het bakblik (bak eventueel in 2 sessies) en druk met de bolle kant van een (grote) lepel plat.
Bak 9 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Laat afkoelen, de koekjes zijn nog heel zacht als ze net uit de oven komen. Als ze afgekoeld zijn, zijn ze hard geworden.
Eet smakelijk!