Glutenvrije brownies
Het maken van brownies is helemaal niet moeilijk. Sterker nog, het kan haast niet mislukken! Let maar op!
Kooktijd: | 40 minuten |
Hoeveelheid: | 16 brownies van 4 bij 4 cm |
Ingrediënten
60 g roomboter
150 g kristalsuiker
75 g donkere basterdsuiker
125 g pure chocola
1 el pannenkoekenstroop
2 eieren
1 tl vanille-extract
100 g bloem
20 g cacao
1 tl bakpoeder
(100 g m&m’s)
Bereiding
Smelt de boter, 2 soorten suiker, chocola en stroop in een steelpan. Laat het mengsel als het gesmolten is afkoelen tot het lauwwarm is, het hoeft niet helemaal op kamertemperatuur te zijn.
Klop de eieren met het vanille-extract luchtig. Voeg beetje bij beetje het mengsel uit de steelpan toe en roer tot het een luchtig mengsel is.
Voeg bloem, cacao en bakpoeder toe en meng tot een dik en stroperig beslag.
Bekleed een bakvorm (20 bij 20 cm) met bakpapier en giet het beslag hierin. Strooi de m&m’s erover.
Bak 20 minuten op 190 graden.