Gevulde eitjes met rode pesto
Ik heb al meerdere keren gevulde eieren gemaakt. Lekker, maar niet heel bijzonder. Daarom probeerde ik dit keer een recept met rode pesto. Ik hou heel erg van rode pesto omdat het zo’n simpele manier is ergens heel veel smaak aan te geven. Dat lukte dit keer dus ook bij deze gevulde eitjes. Dit is een chique borrelhapje, terwijl het makkelijk is om te maken en het ook niet veel tijd kost. De nodige ingrediënten heb je meestal gewoon in huis. Zo kun je onverwachts bezoek alsnog een lekker borrelhapje voorzetten, tenzij je net zo als ik het liefst alles meteen zelf opeet.
Kooktijd: | 25 minuten |
Hoeveelheid: | 8 gevulde eitjes |
Ingrediënten
4 eieren
2 el mayonaise
4 el rode pesto
(basilicum)
(paprikapoeder)
Bereiding
Kook de eieren hard (8 minuten). Laat de eieren afkoelen (in een pan koud water).
Pel de eieren en snij in de lengte doormidden. Haal het eigeel eruit en doe in een kom. Meng de mayonaise en rode pesto door de eigelen tot een glad geheel.
Vul elk eigeel-gat met de vulling. Decoreer eventueel met basilicum en/of paprikapoeder.