Eierkoeken
Heerlijke luchtige koeken met een frisse smaak. Dit is een basisrecept, maar stukjes gehakte chocolade of geraspte schil van een citroen of sinaasappel erdoor is ook erg lekker. Bij mij liepen de koeken best veel uit. Ik heb de koeken losgesneden en had bijna een hele bakplaat vol koek. Als je er grote koeken van maakt, denk ik dat je er vijf of zes kan maken.
Ingrediënten
2 eieren
100 g suiker
100 g bloem
0.5 tl bakpoeder
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Klop de eieren met de suiker tot een dik mengsel.
Spatel de bloem, bakpoeder en een snufje zout door de eiermassa.
Zorg ervoor dat je niet te lang spatel anders gaat alle lucht uit het beslag.
Verdeel 6 hoopjes beslag over een met bakpapier beklede bakplaat.
Zorg ervoor dat het beslag goed uit elkaar ligt want de eierkoeken drijven uit.
Bak de eierkoeken in de oven in circa 7-8 minuten goudbruin en gaar.
Als de eierenkoeken te lang bakken worden ze droog.
Eet smakelijk!
Hoi Anniek, heb je ook een lijstje met de hoeveelheden per ingrediënt van deze eierkoeken?
Vr gr Danielle
Hoi Danielle,
Ik heb de ingrediënten boven het recept gezet!
Groetjes Anniek!
Dankjewel, Anniek!