Chocolate chip cookie cheesecake
Nog een cheesecake! Maar dan ook wel een hele lekkere! Met een bodem van koek, een laag cheesecake en dan nog kanpperige stukjes koek bovenop kan er toch niks misgaan?
Ingrediënten:
Bodem
100 g boter
150 lichtbruine basterdsuiker (wit kan ook)
1 ei
1 tl vanille-aroma
200 g bloem
snufje zout
1 tl baksoda (Klik hier om te lezen wat baksoda precies is)
100 g chocola
Cheesecake
200 g roomkaas (philadelphia naturel)
120 g suiker
1 tl vanille-aroma
1 ei
Bereiding:
Begin met het maken van de koekbodem. Roer hiervoor de boter en suiker romig. Voeg dan ei en vanille toe en mix tot het één, glad geheel is.
Voeg nu ook bloem, zout en baksoda toe en kneed tot een stevig koekdeeg. Als het nog heel plakkerig is kun je nog een beetje extra bloem toevoegen. Snijd de chocolade in stukjes en kneed deze door het deeg. Leg het deeg nu in de koelkast en ga door met het maken van de vulling.
Roer de roomkaas los met de suiker en roer dan het ei en de vanille-aroma erdoor. Zet dit even opzij.
Maak van ongeveer driekwart van het deeg een bodem. Giet hier de cheesecakevulling in. Verkruimel de rest van het koekdeeg boven de vulling, dit zorgt voor extra knapperigheid. Bak de taart nu 30 minuten (heteluchtoven 25 minuten) op 180 graden. Laat de taart even op kamertemperatuur afkoelen en zet dan in de koelkast. Hier moet het een tijdje steviger worden, dan kan je ‘m opeten!
De taart blijft een paar dagen goed in de koelkast, maar waarschijnlijk heb je de taart dan allang op!