Brownies met aardbeien
Nadat mijn eerste brownierecept met m&m’s online kwam wilde ik meer brownies maken. Dit keer met aardbeien.
Kooktijd: | 40 minuten |
Hoeveelheid: | 16 brownies van 4 bij 4 cm |
Ingrediënten
60 g roomboter
150 g kristalsuiker
75 g donkere basterdsuiker
125 g pure chocola
1 el pannenkoekenstroop
2 eieren
1 tl vanille-extract
100 g bloem
20 g cacao
1 tl bakpoeder
8 grote aardbeien
Bereiding
Smelt de boter, 2 soorten suiker, chocola en stoop in een steelpan. Laat het mengsel als het gesmolten is afkoelen tot het lauwwarm is, het hoeft niet helemaal op kamertemperatuur te zijn.
Klop de eieren met het vanille-extract luchtig. Voeg beetje bij beetje het mengsel uit de steelpan toe en roer tot het een luchtig mengsel is.
Voeg bloem, cacao en bakpoeder toe en meng tot een dik en stroperig beslag.
Ontkroon de aardbeien en snij in de lengte doormidden.
Bekleed een bakvorm (20 bij 20 cm) met bakpapier en giet het beslag hierin. Duw de halve aardbeien met de buitenkant naar boven in het beslag, zoals op de foto boven het recept.
Bak 20 minuten op 190 graden.