Arepa’s
Arepa’s zijn Venezolaanse broodjes die gemaakt zijn van maismeel. En dus zijn ze glutenvrij! Naast maismeel heb je alleen water en zout nodig. En iets om de broodjes mee te vullen natuurlijk.
Voor 4 broodjes
INGREDIËNTEN
150 g maismeel (PAN)
225 ml water
1/2 theelepel zout
BEREIDING
Doe het water in een kom. Voeg hier al roerend het maismeel en zout aan toe. Dit gaat het makkelijkst met een pannenlikker. Roer totdat het een stevig deegje is. Laat het nu drie minuten staan.
Verdeel het deeg in vier gelijke stukken. Maar vier ballen en druk ze plat tot een broodje van 10-12 cm en iets minder dan een cm dik. Duw tijdens het plat drukken met de kom van je andere hand de zijkanten terug zodat je een mooi rond broodje krijgt zonder scheuren.
Verhit een grote koekenpan met een beetje olie en bak de broodjes tien minuten op half-hoog vuur. Draai regelmatig om.
Laat vijf minuten staan en snijd dan open.
Vul ze met vulling naar keuze. Enkele suggesties zijn: roomkaas met ham of zalm, hummus, gebakken vlees, guacamole, enzovoort.