Appeltaart
Kooktijd: | 1 uur en 10 minuten |
Hoeveelheid: | ronde vorm, 22 cm doorsnede |
Ingrediënten
3 grote appels (fuji)
90 g kristalsuiker
1 el kaneel
50 g rijstmeel
50 g amandelmeel
50 g kleefrijstmeel
1 tl bakpoeder
klein snufje zout
90 g roomboter
25 g ei
Bereiding
Meng in een kom het meel, bakpoeder en zout door elkaar. Snijd de boter in blokjes en kneed door het meelmengsel.
Kluts het ei en voeg samen met de suiker toe. Kneed tot je een bol hebt. Is het te droog, dan voeg je water toe. Is het te plakkerig, dan voeg je rijstmeel toe.
Leg het deeg 10 minuten in de koelkast.
Schil ondertussen de appels. Snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd hier dunne plakjes van en bestrooi met de suiker en kaneel.
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Smeer de taartvorm in met boter en bestrooi met rijstmeel of met poedersuiker. Leg de bol deeg in het midden en verspreid over de vorm met je vingertoppen of met een lepel.
Verdeel de plakjes appel over het deeg.
Bak de taart in 30 minuten gaar. Laat afkoelen voor je ‘m snijdt.