Appelkruimeltaart
Fris toetje van dunne plakjes appel met een een laagje koek!
Kooktijd: | 1 uur |
Hoeveelheid: | 1 schaal appelkruimeltaart, 30 cm doorsnede |
Ingrediënten
150 gram bloem (ik gebruik kuchen en keksen, te koop bij de tuinen)
75 tam witte basterdsuiker
kaneel
100 gram roomboter
2 appels
40 gram kristalsuiker
Bereiding
Snijd de boter in kleine stukjes.
Doe de stukjes boter, de bloem, basterdsuiker, en een lepel kaneel in een kom.
kneed tot een egaal deeg.
Wikkel in folie of leg in een schaaltje en zet in de ijskast.
Schil de appels.
Snijd er dunne plakjes vanaf.
Vet een ronde ovenschaal in met roomboter.
Leg de plakjes op de bodem van de schaal.
Meng in een schaaltje de kristalsuiker met een grote snuf kaneel.
Strooi over de appeltjes.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Haal het deeg uit de ijskast.
Pak kleine stukjes deeg van de bal en leg op de appels tot de appeltjes zijn bedekt met kleine bolletjes deeg en al het deeg op de appeltjes ligt.
Zet 25-30 minuten in de oven.
Als het lijkt alsof je met een vork in het deeg hebt geprikt en het lichtbruin kleurt is het klaar. (Het moet er net zo uit zie als de foto hieronder!)
Laat tien minuutjes afkoelen.
Schep met een spatel een groot stuk heerlijke appelcrumbel!
Eet smakelijk!