Chocolademoussetaart
Chocolademoussetaart; een combinatie tussen chocoladetaart en chocolademousse. Een heerlijke taart met een knapperig buitenlaagje en zacht aan de binnenkant. Bestrooid met een dun laagje poedersuiker ziet-ie er heerlijk uit, en dat is-ie ook!
Hoeveelheid | 1 taart van +/- 15 cm doorsnede |
Bereidingstijd | 30 min bereiding+ 40 min oventijd |
Ingrediënten
150 g pure chocolade (>70 % cacao)
25 g melkchocolade
85 g roomboter
4 eieren
50 g lichtbruine basterdsuiker (of 15 g donkere basterdsuiker en 35 g witte basterdsuiker)
50 g kristalsuiker
Klein snufje zout
(Aluminiumfolie)
(Poedersuiker)
Bereiding
Smelt de beiden soorten chocolade en roomboter au bain marie of in de magnetron. Roer goed door en laat afkoelen.
Scheidt de eieren (je hebt zowel eiwit als eigeel nodig!). Klop de eidooiers met de suikers kort op tot het een dik romig mengsel is. Roer hier de afgekoelde chocolade doorheen.
Klop nu ook de eiwitten op. Schep dit in delen door het beslag heen, bewaar zo veel mogelijk lucht.
Kook water en giet dit in een ovenschaal tot zo’n 2 cm hoogte.
Bekleed de springvorm met aluminiumfolie en giet het beslag hierin. Zet de vorm in de ovenschaal met water en schuif deze in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Bak in een heteluchtoven 30 minuten en in een gasoven 45 minuten.
Laat volledig afkoelen en bestrooi met een dun laagje poedersuiker.