Kruimelcupcakes met banketbakkersroom
Cupcakes vind ik toch altijd nog leuk om te maken. Vroeger maakte ik ze ook veel. Nu heb ik het mezelf iets moeilijker gemaakt door ook banketbakkersroom en koekkruimels toe te voegen. En wat is dat toch lekker!
Kooktijd: | ruim 1 uur |
Hoeveelheid: | 6 cupcakes (best groot) |
Ingrediënten
Voor de cake:
100 g boter
100 g suiker
100 g zelfrijzend bakmeel (=meel met half zakje bakpoeder en een snufje zout)
1 zakje vanillesuiker
2 eieren
Voor de vulling:
1 keer recept voor banketbakkersroom
30 g boter
40 g suiker
65 g meel
Bereiding
Begin met het maken van de banketbakkersroom. Zet het daarna in de ijskast tot je het verder gebruikt.
Meng boter, suiker en vanillesuiker tot een egaal mengsel. Voeg één voor één de eieren toe.
Voeg dan het zelfrijzend bakmeel toe en roer tot het is opgenomen. (niet langer, dan worden de cupcakes droog)
Verdeel de cupcakevormpjes over het bakblik. Gebruik je een cupcakevorm waarmee je 12 cupcakes tegelijk maakt, gebruik je de middelste 6 en laat je de zijkanten leeg. Zo worden alle cupcakes gelijkmatig gebakken.
Verdeel het beslag over de cupcake vormpjes.
Haal het folie van de banketbakkersroom en roer even door. Het is nog iets steviger geworden, dat hoort. Verdeel met een theelepel kloddertjes over de cupcakes en spreid een beetje uit.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Kneed de overige ingrediënten van de vulling tot een droog deegje en verkruimel dit over de cupcakes.
Bak in een kwartier gaar. Laat een klein beetje afkoelen voor je ze uit de vorm haalt.